Projekbeskrivelse

Spidskål har et smalt, aflangt hoved med lette og løstsiddende grønne blade. Spidskålens historie falder sammen med øvrige kåltypers. Spidskål kaldes også ofte for sommerkål – må dog ikke forveksles med sommerhvidkål, som har en rund facon. Spidskål er sund og kaloriefattig,  indeholder en god portion kostfibre og både A-, B-, C- og K-vitamin samt mineralet kalium.

Smag: Spidskål har en fin, mild og sprød smag. Spidskål er en rigtig fin begynderkål, idet smagen er meget mildere end hvidkål.

Anvendelse: Kan spises rå og fintsnittet i salater eller som tilbehør til mad. Kan blancheres, dampes, koges, steges eller grilles. Kan med fordel bruges som fyld i sammenkogte retter, supper og tortillas. Kan anvendes strimlet i wokken. Kan også juices. Spidskål kan holde sig i køleskabet i ca. en uge.

Tips: Hvis du eksempelvis lægger en kvist persille i kogevandet, når du damper spidskål, så reduceres den karakteristiske kålduft.  Blot 100 g spidskål dækker det daglige behov for C-vitamin.

Sæson: Juni til oktober.