TORUP BAKKEGAARD
JACOB B. JACOBSEN

ORELUND
CLAUS B. JACOBSEN

Om Torup Bakkegård og Orelund

Torup Bakkegård og Orelund.

Torup Bakkegård og Orelund i Sandager nord for Assens på Vestfyn er en familiedreven virksomhed, som brødrene Jacob og Claus Brejnholt Jacobsen driver i fællesskab. Her produceres et bredt udvalg af grøntsager i meget høj kvalitet til kunder i hele Danmark. Ligeledes drives et meget alsidigt og moderne konventionelt planteavlsbrug.

Jacob Brejnholt Jacobsen er bosiddende på Torup Bakkegård, som han overtog efter sine forældre i 2002.  Torup Bakkegård er centralt beliggende lige ud til hovedvejen mellem Assens og Middelfart. Torup Bakkegård er hjertet i virksomheden, her ”landes” grøntsagerne, forarbejdes, pakkes og afhentes til kunder. På Torup Bakkegård er der i løbet af de seneste år bygget flere meget store haller, som blandt andet rummer topmoderne kølerum til opbevaring i korrekt temperatur, pakkerier og vaskerum.

På Torup Bakkegård har der i mange år været salg af egne produkter fra en gårdbutik. Gårdbutikken har fra aspargessæsonens start og til efteråret åbent dagligt. Se under menupunktet Gårdbutik for oplysninger om åbningstider og varesortiment. Administrations- og kontorpersonale har også deres base på Torup Bakkegård.

Jacob Brejnholt Jacobsen er uddannet planteskolegartner og har specialiseret sig i grøntsager. Han varetager primært al salg og markedsføring af frugt og grøntsager.

ORELUND

Claus Brejnholt Jacobsen købte Orelund i 1994 af sine forældre. Orelund er beliggende nord for Sandager og tæt på Torup Bakkegård og har en fantastisk udsigt udover Sandager Næs og Lillebælt. En del af de oprindelige avlsbygninger klarede ikke orkanen i 1999, hvorfor gården er genopbygget i 2000 og nu fremstår med store, nye og landbrugsvenlige driftsbygninger. De rummer blandt andet et stort løgtørreri. På Orelund har landbruget sin base med maskinhus, værksted og personalefaciliteter. På Orelund drives også stutteri med islandske heste.

Claus Brejnholt Jacobsen, der er uddannet landmand og har stor interesse i specialafgrøder, har ansvar for produktion af afgrøder. Claus Brejnholt Jacobsen har mere end 20 års erfaring som løgavler.

Begge brødre er sammen med to søstre, Pia og Helle,  opvokset på Torup Bakkegård, som forældrene Dorthe og H. B. Jacobsen købte i 1963. Her startede de med at dyrke asparges på 4 hektar. De var på det tidspunkt netop vendt hjem efter at have været bosat i Afrika i 10 år. H. B. Jacobsen var uddannet frugtavler, men beskæftigede sig også meget med produktion og afprøvning af samt handel med forskellige grøntsager. Bl.a. blev der eksporteret gulerødder og rødbeder i stor stil til flere europæiske og nordiske lande. Dorthe Jacobsen startede op med stalddørssalg af asparges og fik på den måde lagt kimen til det, der i dag er en særdeles velkendt og velbesøgt gårdbutik. H. B. Jacobsen købte Orelund i 1970.

Således er netop det at beskæftige sig med salg og produktion af grøntsager i høj grad noget, som Jacob og Claus Brejnholt Jacobsen er opvokset med.