4 personer

Rygeostcreme
½ potte kørvel
1 lille bundt purløg
1 lille bundt grønthandler-dild
100 g 10 pct. økologisk rygeost
3-4 spsk. sødmælk
fint havsalt
peber
Knas
2 tynde skiver halvtørt rugbrød
12 meget tynde skiver tørsaltet bacon
12 tykke hvide asparges

Skyl og tør krydderurterne. Sæt dem til side.

Rør rygeosten blød med mælk og smag til med salt og peber.

Skær rugbrødet i små terninger, kom dem på stegepanden og tør-rist dem et minuts tid over moderat blus. Hold dem i konstant bevægelse. Tilsæt lidt smør, skru en smule op og rist ét til to minutter længere. Tag terningerne af panden og lad dem mellemlande på et stykke køkkenrulle.

Tør panden ren med køkkenrulle, læg baconskiverne på og sæt den over moderat blus. Rist/steg baconskiverne, lad det tage sin tid, så de bliver helt sprøde uden at blive mørkbrændte.