Projekbeskrivelse
Slikærter er en af sommerens bedste snacks. Ærter stammer fra Vestasien og er en af de ældste afgrøder, som findes. I Indien og Midteuropa har ærter været dyrket i tusindvis af år. Hører til under kategorien bælgplanter. Når ærtebælgen åbnes, sidder ærterne som på en snor og kan nemt tages ud. Sukkerærter høstes før ærterne udvikles og hele bælgen kan spises. Sukkerærter blev først kendt i Danmark i 1980-erne. Slikærter kan også spises med bælgen, men de høstes først når ærterne er udviklede. Her er bælgens vægge tykkere end på sukkerærter. Ærter er fedt- og kaloriefattige – fulde af vitaminer, proteiner, kostfibre og antioxidanter.
Smag: Sprød, saftig og sød smag.
Anvendelse: Spises friskbælgede, rå eller let kogte i salater. Let kogte eller lynstegte som tilbehør til varme retter. Kan også marineres. Kan bælges, fryse og bruges frosne i supper, gryderetter og som tilbehør til kødretter. Kan også juices.
Sæson: Juni til september.