Projekbeskrivelse
Rød spidskål er en variant af almindelig spidskål. Har som grøn spidskål et kegleformet hoved med lette og løstsiddende blade. Den røde spidskål og dog lidt finere i strukturen. Rød spidskål er en sund og kaloriefattig og indeholder A-, B-, C- og K-vitamin samt kostfibre. Indeholder dog ikke helt så mange anthocyaniner, som f.eks. rødkål. Anthocyaniner er de stoffer, som giver bær og frugter den flotte røde/violette farve, og som har helbredende og antiinflammatorisk effekt.
Smag: Sprød og mild smag. Er mildere en almindelig spidskål.
Anvendelse: Samme anvendelse som almindelig spidskål, men den røde spidskål udmærker sig ved at den flotte violette farve er særdeles dekorativ i diverse kålsalater og giver et flot sammenspil med andre frugter og grøntsager. Kan også juices. Holdbar på køl i ca. en uge.
Tips: Blot 100 g spidskål dækker hele det daglige behov for C-vitamin og er dermed med til at styrke immunsystemet.
Sæson: Maj til oktober.