Projekbeskrivelse

Rabarber signalerer forår. Rabarber stammer fra det østlige Middelhavsområde og Lilleasien. I Kina kendtes planten flere tusinde år f. Kr.. I 1700-tallet var den en ny plante i Europa men dukkede først op i danske haver i løbet af 1860érne. Rabarber er botanisk set en grøntsag, men bruges som frugt. Stænglerne er rød/grønne og afsluttes med et stort blad. Rabarberstængler er meget syrlige, det skyldes indholdet af oxalsyre. Oxalsyre findes også i for eksempel spinat og bladbeder. Rabarberplantens store blade indeholder en større koncentration af oxalsyre end stænglerne, hvorfor bladene ikke bør spises. Det er stænglerne, man anvender. Rabarber er en meget hårdfør plante, som trives godt i vores klima.

Smag: Meget syrlig smag i rå tilstand.

Anvendelse: Bruges meget i desserter, kager, marmelade og suppe. Stænglerne indeholder megen saft, hvilket gør dem meget velegnede til fremstilling af saft eller juice. Tilsætning af sødemiddel neutraliserer indholdet af oxalsyre. Rabarber er også velegnet som syrligt tilbehør til varme retter.  

Tips: Vanilje, kanel, muskat og ingefær er krydderier, som komplimenterer rabarber rigtig godt. Oxalsyren i rabarber neutraliseres af mælkeprodukter.

Sæson: Rabarber har to sæsoner: den første er i maj-juni måned – den anden i august til september.