Projekbeskrivelse

Grønne asparges er også en stor delikatesse og forårsbebuder. Grønne asparges vokser direkte over jorden, de kræver ikke bede. Aspargesen får farve af lyset, og skæres ved jordoverfladen, når de har ønsket længde. Planten er den samme som den plante, der kvitterer med hvide asparges. Asparges er en flerårig plante, og det er ikke usædvanligt, at der kan høstes fra den samme plante i mange år.

Asparges indeholder store mængder B6- og C-vitaminer, mineraler og kostfibre. De er energifattige og smager fantastisk.

Smag: Grønne asparges har en kraftigere smag end hvide.

Anvendelse: Grønne asparges skal ikke skrælles. Man brækker eller skærer den nederste hårde del af. De kan anvendes og spises rå i salater og som tilbehør til al varm mad.  Koges, steges og grilles. Lynsteges i wokken. Bruges som snacks.

Tips: En kedelig asparges kan reddes ved at skære lidt af bunden, og derefter stille aspargesen med enden i  koldt vand i et par timer. Asparges opbevares bedst i plasticpose eller lukket beholder i køleskabet. varm mad.

Sæson: Slutningen af april til Sankt Hans.