Opskrifter2018-05-24T20:58:33+00:00
Slikasparges med spejlæg, rugbrødscrunch og parmesan2018-05-28T13:54:37+00:00

4 personer

 

16 asparges

4 landæg

100 g parmesan

2 skiver daggammelt rugbrød

Sprød salat

Citron olie

200 g Fanølaks

Salt & peber

 

Asparges koges 3-4 min, afhængig af tykkelse, i vand med salt og en knivspids sukker.

Skær rugbrødet ud i små tern og rist dem sprøde i olie eller smør.

Skyl salaten.

Anret det hele smukt på en tallerken, læg det spejlede æg på til sidst, med revet parmesan på toppen

 

Dejlig frokostret eller let aftensmad.

Rabarbertrifli2018-05-28T10:20:43+00:00

Rabarbertid er triflitid

 

Rabarberkompot:

1 kg røde rabarber

3 spsk. rørsukker

Korn fra 1 stang vanille

Koges ved svag varme til den ønskede konsistens.

 

Crunch:

300 g smør

1 dl rørsukker

100 g nødder

2 dl havregryn.

 

Smørret smeltes på en pande, rørsukkeret kommes i til det karamelliserer (som til brune kartofler). Derefter tilsættes hakkede nødder og havregryn, det hele røres forsigtigt rundt, til det er brunt og sprødt.

Spred crunchen ud på et stykke bagepapir, og lad det hele køle af. Derefter hakkes det groft.

½ liter økologisk piskefløde piskes let.

 

 

Kyllingesalat med ærter og hjertesalat2018-05-28T13:56:31+00:00

4 personer

 

2 store kyllingebryster fra Hopballe Mølle

2 hjertesalat

1 spidskål

Ærter

Purløg

Tomater

Reven parmesanost

Olieeddike dressing med dijonsennep og hvidløg

 

Steg kyllingebrysterne på en pande eller på grillen, krydr med salt og peber.

Skyl og del hjertesalaten. Skær spidskålen i strimler.

Læg salaten ud på et fad, skær kyllingebrysterne ud i pæne skiver på skrå og anret dem pænt på salaten. Pynt med halve tomater, ærter og klippet purløg. Hæld en olie-eddike-dressing over. Reven parmesanost drysses over salaten.

Frisk bagt brød eller hjemmelavede pommes frites kan eventuelt serveres hertil.

Hvide asparges med rygeost og knas2018-05-30T10:55:39+00:00

4 personer

Rygeostcreme
½ potte kørvel
1 lille bundt purløg
1 lille bundt grønthandler-dild
100 g 10 pct. økologisk rygeost
3-4 spsk. sødmælk
fint havsalt
peber
Knas
2 tynde skiver halvtørt rugbrød
12 meget tynde skiver tørsaltet bacon
12 tykke hvide asparges

Skyl og tør krydderurterne. Sæt dem til side.

Rør rygeosten blød med mælk og smag til med salt og peber.

Skær rugbrødet i små terninger, kom dem på stegepanden og tør-rist dem et minuts tid over moderat blus. Hold dem i konstant bevægelse. Tilsæt lidt smør, skru en smule op og rist ét til to minutter længere. Tag terningerne af panden og lad dem mellemlande på et stykke køkkenrulle.

Tør panden ren med køkkenrulle, læg baconskiverne på og sæt den over moderat blus. Rist/steg baconskiverne, lad det tage sin tid, så de bliver helt sprøde uden at blive mørkbrændte.

Go to Top