Avlerforeningen af Danske Spiseløg kårede igen i år på deres årsmøde 30. januar vinderne af DM i løgavl for 2017.

Claus B. Jacobsen, Torup Bakkegård og Orelund, vandt – igen, igen – titlen som årets avler for den konventionelle del af konkurrencen. Faktisk er det 4. gang og 3. år i træk, at Claus B. Jacobsen er indehaver af titlen som Danmarksmester i løgavl.

Martin Johansen, som er “løgansvarlig” på Torup Bakkegård og Orelund, modtog hæder, gavekort, blomster og vandrepokal.  Ifølge Martin Johansen er forudsætningerne for årets vindermark faktorer som jomfruelig løgjord, optimal vanding, rettidig indsats og fokus på gødning og planteværn. Alt kræver megen opmærksomhed og korrekt timing. Vækstsæsonen for løg har været god, mens høsten grundet store mængder nedbør foregik under meget vanskelige forhold.

Det blev også til en 2. plads i konkurrencen om bedste avler af røde løg.

Mere information om konkurrencen og de øvrige vindere kan læses her.