Projekbeskrivelse

Knoldselleri er en rund rodfrugt med lidt knudrede rødder. Den stammer fra middelhavslandene og kom til Danmark i 1400-tallet, hvor man først brugte den som urtemedicin. Den er beslægtet med bladselleri og smager lidt a la bladselleri. Den store knold bruges i madlavningen og bladene bruges som suppevisk eller i juicer. Sellerien er rig på fibre og indeholder en stor portion af A, K, C og B5-vitamin. Den forebygger desuden hjerte-/karsygdomme og hjælper kroppens udnyttelse af mineralerne magnesium, kalium, mangan og riboflavin, som selleri ligeledes har et højt indhold af. Sellerien er ligeledes god for fordøjelsen.

Anvendelse: Knolden er meget velegnet til supper, men kan også bruges rå og revet i råkost. Sellerien kan også bages sammen med andre rodfrugter og bruges som tilbehør.

Smag: Selleriens karakteristiske smag kommer fra æteriske olie, og kan være ret dominerende. Der er forskel på, om knolden spises rå eller tilberedt. Som rå er den meget skarp og bitter i smagen, mens den som tilberedt er mere sød.

Sæson: September til marts