Projekbeskrivelse

Rødkål er meget andet end populært tilbehør til julemaden. Kålen, som har været kendt i Danmark siden middelalderen, tilhører havekål-familien. Består af stærkt violette og kraftige blanke blade, som danner et fast og tungt hoved. Bladenes flotte farve skyldes et højt indholdet af anthocyaniner, de samme stoffer som giver blåbær, kirsebær, solbær, æbler og rødløg deres flotte farver, og som virker antiinflammatoriske i kroppen. Rødkål er også fyldte med kostfibre, vitaminer og mineraler, hvilket gør den populær til andet end det tilbehør, vi traditionelt spiser til and og flæskesteg.  Kostfibrene giver generelt en god mæthed og har en gavnlig effekt på fordøjelsen.

Smag: Stærk kålsmag.

Anvendelse: Som hvidkål er rødkål meget sundt. Det kan spises hele året i mange varianter. Rå i salater – her passer den godt sammen med æbler, appelsiner, anden frugt og nødder. Kan koges traditionelt med eddike og sukker til rødkål. Rødkålsuppe får en fantastisk flot farve, det samme gør rødkålsjuice.

Tips: Tilsætning af eddike ved kogning er med til at bevare den flotte farve. Rødkål opbevares fint i køleskab i min. 14 dage. Del det evt. i kvarte og skær stokken fra. Læg i plasticpose eller pak ind i film.

Sæson: Fra august til november/december. Kan tåle frost og derfor stå på marken længe.