JORDBÆR GRØNNE

///JORDBÆR GRØNNE
JORDBÆR GRØNNE 2017-04-24T18:36:10+00:00

Project Description

Grønne jordbær er jordbær, der er høstet FØR , de får den velkendte dybrøde farve. Historisk set stammer jordbærplanten fra Chile. Den blev bragt til Europa først i 1700-tallet og siden krydset ind med de mindre europæiske jordbær. Heraf havejordbærret, som vi kender så godt. Havejordbær kendes i Danmark siden 1800-tallet. Før havejordbær kendtes, var det primært skovjordbær, der blev spist og plantet i Danmark. Jordbær er i slægt med rosenfamilien. Det er en urteagtig, flerårig plante med lange udløbere over jorden. Der findes en del forskellige sorter. Jordbær er en flerfoldssamfrugt, –  en såkaldt falsk frugt eller falskt bær. Selve bærret er en opsvulmet frugtbund, hvor de små frø eller kerner sidder. Disse frø er skalfrugter. Et ægte bær består af en frugtknude, som er svulmet op som for eksempel et solbær eller stikkelsbær. Bærrene er store med en lys og svagt grøn farve. Frugtkødet er lyst med en fast konsistens. 90 % af et jordbær består af vand.

Smag: Behagelig frisk og mild syrlig smag.

Anvendelse: Er meget eftertragtet af gourmetkokke og dermed retaurationskøkkener. Bærrenes lette syrlighed giver et godt modspil til mange fede og/eller søde retter i både det salte køkken og i dessertkøkkenet. Anvendes i et fiskeretter, salater og desserter. Citron og hyldeblomst er særdeles velegnede komplementære ingredienser til grønne jordbær. Kan også syltes.

Tips: Skyl altid jordbær med stilk, ellers trænger der vand ind i bærrene. Nip først stilkene af, når jordbærret er skyllet og tørret. Opbevares bedst i køleskab. Tag dem ud nogle timer før servering, så er smagen bedst.
Sæson: Maj til juli.